Stanovisko naší společnosti k organizování dovolených v roce 2020 v souvislosti s nákazou COVID19

Vážení současní i budoucí klienti. Přinášíme Vám informace, týkající se současné situace a našich opatření, které v souvislosti s nákazou COVID19 zavádíme. Všechna opatření vedou k uvolnění obchodních podmínek a k tomu, abyste mohli dovolenou absolvovat v plném rozsahu.

Vzhledem k nastále situaci jsme se rozhodli přijmout opatření, kterými Vám chceme usnadnit rozhodování a rozptýlit logické obavy v souvislosti s tím, zda vůbec a jakým způsobem letos absolvovat dovolenou na lodi.

V našich provozních podmínkách jsou v současné době uvedeny stornopoplatky z celkové ceny pronájmu a to u stornovaných rezervací ze strany klienta takto:

Z těchto stornopodmínek na celou letošní sezónu vyřazujeme bod první, čili ruší se stornopoplatky při zrušení rezervace do 30 dní před naloděním a to bez ohledu na vývoj situace (tzn. bude platit i pokud se situace zlepší či pokud nákaza úplně zmizí).

Tímto opatřením Vám chceme nabídnout čas na rozmyšlenou, čas na psychické i finanční zotavení, ve kterém nebudete zatěžování myšlenkami na to, co bude s vašimi penězi, které jste nám svěřili.

Dále všem klientům, s termínem nalodění v květnu umožňujeme odklad splátky doplatku za pronájem lodi a to až do okamžiku nalodění. To znamená, že ačkoli klientům, kteří mají nyní rezervaci na květen a mají již zaplacenou zálohu, budou chodit e-maily s výzvou k doplacení druhé poloviny platby, nemusí tak činit, pokud nechtějí a termín plavby pro ně bude dál závazně rezervován až do okamžiku nalodění, při kterém druhou polovinu platby doplatí na místě v hotovosti. 

Všichni klienti, kteří budou objednávat pobyty na červen, červenec 2020 a dále, mohou postupovat podle standartních pokynů, které Vám přijdou v e-mailu s potvrzením objednávky. Věříme, že sezóna proběhne naprosto bez omezení, pokud budeme všichni zodpovědní a nenecháme nákazu nekontrolovatelně šířit.

Pokud by došlo k nejhoršímu scénáři, kdy by zákaz vycházení / omezení pohybu přetrvalo, nebo bylo obnoveno a zasahovalo by tak do doby vašeho nalodění, tak jsme připraveni Vám zaplacené zálohy přesunout na září 2020, sezónu 2021 i sezónu 2022, dle vašeho uvážení. Bude Vám také umožněn opakovaný přesun mezi všemi sezónami (od zbytku sezóny 2020 až do konce sezóny 2022). O své peníze tedy nepřijdete. Současně garantujeme, že všem klientům, kterým bychom takto přesouvali termíny dovolené a jejich zálohy, nebudeme navyšovat ceny za pronájem, pokud by k nim průběhu následujích sezón došlo. Pokud tedy objednáte loď Adele v květnu, zůstane vám cena za Adele pro dané období (mimosezóna - ceny jsou stejné pro květen, červen a září, sezóna - ceny jsou stejné pro červenec a srpen) stejná.

V individuálních případech, kdy se někdo z vaší posádky ocitne v nařízené karanténě, pracovní neschopnosti či dokonce v nemocnici v důsledku infekce Covid19 a nebudete bez tohoto námořníka chtít plavbu absolvovat, jsme připraveni opět na přesun dovolené na další sezóny za stávajících cenových podmínek.

Situaci stále sledujeme a vyhodnocujeme, takže pokud se u nás něco bude měnit, dozvíte se to jako první :-)

Na závěr bychom se s Vámi také chtěli podělit o právní rámec námi poskytovaných služeb v souvislosti s nákazou Covid19. Uzavření provozoven se na nás nevztahuje ani kdyby bylo rozšířeno na veškeré služby, protože nemáme provozovnu. Nejsme ani ubytovací služba, takže ani toto nařízení se nás netýká. Týká se nás ale zdraví vaše, vašich rodin, naše i našich rodin, ostatních kolegů i partnerů apod. Proto i my budeme v plné míře aplikovat veškerá doporučení k ochraně zdraví před nákazou od důkladných desinfekcí lodí, přes vybavení lodí desinfekčními prostředky až po užívání roušek při školení, dokud virus z naší republiky nezmizí. Vás bychom s veškerou úctou poprosili o stejný přistup. Přece jen při školení dvou posádek současně bychom se vzájemně ohrožovali, ale pokud se ochráníme, dovolenou si užijete všichni a my budeme moci školit i další posádky místo abychom se doma kousali nudou v karanténě :-)

A na závěr něco optimističtějšího. Nezapomeňte, že na lodi budete izolováni od okolí a pokud nebudete chtít, není potřeba kotvit na veřejných místech plných lidí. Dovolenou si tak můžete užít naprosto bezpečně a bez rizika nákazy :-) Přejeme Vám pevné nervy v těchto těžkých časech, hodně zdraví a sil a budeme se na Vás těšit v přístavu :-)